Brambory

Bramborová buchta

Ingredience:

500 g polohrubé mouky
500 ml mléka
330 g syrových nastrouhaných brambor
15 g droždí
lžička cukru
1 vejce
kávová lžička soli
pepř
lžíce majoránky
100 g nadrobno nasekaných škvarků
8 stroužků česneku
olej na vymazání

Postup:

Uděláme si kvásek z trošku teplého mléka, cukru a droždí. Mezitím smícháme mouku se solí, pepřem, majoránkou, s nastrouhanými bramborami, s vejcem, s mlékem, škvarky a prolisovaným česnekem. Pak tomu přidáme kvásek a těsto pořádně promícháme. Necháme ho v teple hodinu kynout.
Po vykynutí těsto nalijeme na vymazaný plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C, kde pečeme necelou půl hodinu.
Bramborová buchta je dobrá nejen jako slaný pamlsek, ale i jako příloha místo chlebu.